Video&Foto Imagini de la locul incendiului puternic din nordul Capitalei. Anunțul făcut de pompieri

Data actualizării: Data publicării:
incendiu baneasa 20 Elena Georgiana Ilie
Foto: Elena Georgiana Ilie

Un incendiu puternic a izbucnit vineri în nordul Bucureștiului. Din primele informații, a luat foc o hală din apropierea Aeroportului Băneasa. Incendiul este vizibil din clădirile de birouri din zona Pipera. 

Actualizare ora 19:00 De șase ore arde un depozit aflat într-un uriaș parc industrial din nordul Capitalei. Oamenii care lucrează sau locuiesc în zonă au fost evacuați și a fost emisă avertizare RO-ALERT. Un nor gros de fum s-a ridicat deasupra Bucureștiului, iar localnicii au fost sfătuiți să rămână în locuințe, cu geamurile închise. În depozit sunt tuburi de oxigen, vopseluri si cerneluri, întrucât acolo a fost şi o tipografie. De aceea, a existat riscul unei explozii. În urmă cu puțin timp, pompierii au reușit în sfârșit să intre în clădire. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 13:00 și imediat s-a format o uriașă coloană de fum negru. Traficul rutier a fost blocat pe strada Biharia și a fost restricționat pe arterele din zonă. După ce focul va fi stins, anchetatorii vor stabili cauza izbucnirii incendiului.

Iată ce au povestit martorii oculari:

Actualizare. Pompierii încearcă de 4 ore să stingă incendiul care a cuprins o hală din nordul Bucureștiului. Mai multe focare au fost stinse, iar fumul care iese din clădire nu mai este atât de dens și atât de negru. Misiunea pompierilor va mai dura însă cel puțin câteva ore, cu atât mai mult cu cât înăuntru sunt materiale inflamabile.


incendiu baneasa 21 Elena Georgiana Ilie
incendiu baneasa 21 Elena Georgiana Ilie

Actualizare. Incendiul a fost localizat și nu mai există riscul ca flăcările să se extindă la alte clădiri, a spus Bogdan Toma, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov. 

Acesta a spus că au fost luate măsuri pentru a se verifica dacă au fost depășite limitele de substanțe toxice în aer, dar că până acum nu există confirmare.

Citiți și:

Mărturia unei angajate din clădirea care a luat foc în nordul Bucureștiului

Mărturii de la locul incendiului uriaș din nordul Capitalei: „Se vede o coloană de fum foarte gros, iar mirosul este insuportabil”

Actualizare. Peste 100 de pompieri luptă cu flăcările. Alături de ISU, au venit și firme private de pompieri care și-au oferit ajutorul. 

Polițiștii încearcă să elibereze drumul pentru mașinile de pompieri.

Există riscul de prăbușire a depozitului, deoarece structura acestuia a fost slăbită de flăcări.

Norul masiv de fum s-ar putea îndrepta spre centrul Bucureștiului.

incendiu bucuresti inquam photos octav ganea 20190830140908_OGN_0825-01
incendiu bucuresti inquam photos octav ganea 20190830140908_OGN_0825-01

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

În apropiere de locul indendiului sunt și blocuri de locuințe. Ligia Munteanu, jurnalist Digi24, spune că este mult fum în zonă și că mirosul este insuportabil. 


Actualizare. Noi echipaje de pompieri ajung la incendiul din nordul Capitalei. Au fost trimise 27 de mașini de stingere, patru autoscări de intervenție la înălțime, patru mașini de descarcerare și două ambulanțe SMURD. Potrivit ISU, suprafața afectată de flăcări este de aproximativ 10.000 metri pătrați.


Actualizare. 16 echipaje de pompieri au fost mobilizate în zonă. Din primele informații nu există victime, potrivit ISU. 

Pompierii încearcă limitarea incendiului, astfel încât flăcările să nu se extindă și la alte clădiri.

În apropiere sunt atât depozite, cât și clădiri de birouri, a spus la Digi24 Bogdan Toma, reprezentant ISU București.

A fost emisă și o avertizare RO ALERT.

Oamenii au fost sfătuiți să închidă geamurile, pentru a nu fi afectați de fum, iar șoferii au fost rugați să evite zona, pentru a permite pompierilor să ajungă cât mai repede la locul incendiului.

„Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1 cu degajări masive de fum. Ocoliți zona, eliberați căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forțelor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații despre acest eveniment. IGSU”, este textul transmis de IGSU.


Nu se știe încă dacă sunt victime. 

incendiu diverse unghiuri telespectatori 300819 (16)
incendiu diverse unghiuri telespectatori 300819 (16)

Imagini trimise de telespectatori

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, incendiul a izbucnit la o hală situată pe strada Biharia din nordul Capitalei. În zonă se înregistreanză degajări mari de fum.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri