Incendiul violent de la fabrica de produse din țiței din Prahova ar fi izbucnit de la un aparat de sudură

Data actualizării: Data publicării:
incendiu prahova
Incendiul a cuprins întreaga hală și pune în pericol rezervoarele de combustibil din apropiere. Sursa foto: captură video

Incendiul care a izbucnit luni seara la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, a fost provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Focul a afectat generalizat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, a fost violent și a afectat o suprafaţă estimată la aproximativ 700 de metri pătraţi.

În apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere. Echipajele ISU au intervenit atât pentru localizarea şi stingerea incendiului, cât şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

Doi bărbaţi de 53, respectiv 59 de ani au suferit arsuri grave, ei fiind în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ministerul Sănătății a anunțat că cei doi pacienți  întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, dar România nu are un astfel de centru.

Bărbații au suferit arsuri în proporție de 50 – 70% din suprafața corpului. Nu le-au fost afectate căile respiratorii, spun medicii.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Ploiești spune că în unitatea sanitară e un medic plastician, dar că spitalul nu are capacitatea de a-i îngriji.

S-a cerut transferul lor la București, dar nu a fost găsit niciun loc liber. 

Victimele nu se aflau în hala afectată de incendiu, ele fiind rănite în timp ce încercau să stingă focul.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri