INTERACTIV. Ce semnificaţie mai are 23 august 1944 pentru români?

Data publicării:
23augustinteractiv

Ca să ştim cine am fost şi cine suntem trebuie să proiectăm corect imaginea asupra istoriei noastre naţionale Ce idealuri au avut bunicii şi străbunicii noştri şi pentru ce au luptat în Al Doilea Război Mondial.

La început a fost războiul de propagandă pentru că numai prin propagandă, ideologie şi seducţie otrăvită poţi îmbolnăvi şi îngenunchoa un popor pe termen lung.

Cu misiunea de a recupera istoria furată, Digi24 a descoperit şi a transpus de pe peliculă în format digital, primul film de propagandă făcut de regimul comunist despre 23 august 1944. În realitate am ieşit din război ca ţară învinsă şi am fost pedepsiţi şi umiliţi de sovietici. În film însă sunt numai fericire şi minciună elaborată.

Cu misiunea de a restabili adevărul istoric, punem în oglindă propaganda comunistă cu cea nazistă. În timp ce ostaşii români mureau în Crimeea, activiştii lui Goebbels prezentau războiul ca pe o o şuetă.

Timp de o săptămână, Digi24 v-a arătat istoria României înainte şi după 23 august 1944, de la regalitate la comunism, de la dictatura lui Carol al doilea şi cea antonesciană, la totalitarism de tip sovietic.

O bază de date impresionantă, imagini de o mare importanţă istorică, jurnale de ştiri din perioada interbelică, o analiză jurnalistică nepărtinitoare a momentului 23 august 1944, bazată pe filme vechi şi cercetarea documentelor istorice. Digi24 recuperează istoria furată.

Toate materialele difuzate în această săptămână de Digi24 în cadrul campanei "23 august 1944 - Istoria furată" AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri