Jaf la o bancă din București. Hoțul are 17 ani și a fost prins de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
politie face verifciari la un bancomat spart
Jag la o bancă din București. Hoțul a fost prins când încerca să spargă cu ciocanul caseta cu bani furată. FOTO: Captură Digi24

Un adolescent de 17 ani a fost prins după ce a intrat noaptea într-o bancă din Bucureşti, spărgând un geam. El a fost găsit de poliţişti într-o curte din apropierea băncii.

Surse din rândul anchetatorilor au anunţat că joi seara, în jurul orei 23.20, un poliţist de la Secția 5 care patrula pe Şoseaua Chitila, numărul 101, în dreptul unei bănci, a fost sesizat de agentul de pază al firmei, cu privire la faptul că în interiorul băncii se află o persoană, iar acest aspect ar fi constatat de agenţii de securitate. Poliţistul a alertat şi celelalte echipaje aflate în serviciu care în scurt timp au înconjurat clădirea.

Incidentul a fost sesizat ulterior şi prin apel 112 de dispeceratul firmei de pază, care a precizat că a fost observată o persoană în incinta băncii, în zona bancomatului, în partea din spate, pe unde se realizează alimentarea cu numerar.

Polițiștii au intrat în incintă, au verificat toate încăperile, anexele şi mobilierul de la parter şi etaj şi au constatat că, din interiorul băncii, printr-o uşă metalică găsită închisă, dar descuiată, se făcea accesul în curtea interioară. De asemenea, unul dintre geamurile clădirii era spart, constatându-se că pe acolo intrase hoțul.

Polițiștii au făcut verificări în zonă, iar după câteva minute au observat în curtea imobilului învecinat un tânăr care stătea pe burtă, ascuns în iarbă. Poliţiştii au sărit gardul şi l-au prins. Asupra lui au fost găsite un ciocan şi o şurubelniţă, precum şi două perechi de ciorapi.

Anchetatorii au mai stabilit că tânărul are 17 ani, este din comuna Mironeasca, judeţul Iaşi. El și-a recunoscut fapta.

„În cursul nopții, o persoană necunoscută a încercat să intre în sucursala băncii din zona Chitila. Sistemul de alarmă s-a declanșat, iar firma de pază care asigură securitatea sucursalei a intervenit împreună cu echipajele Poliției. Persoana respectivă a fost prinsă. Din sucursală nu a fost sustrasă nicio sumă de bani”, transmit reprezentanții băncii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri