Kelemen Hunor: După rezultatele finale, UDMR începe discuții cu USL

Data publicării:
kelemen 20h 20resize 20mediafax 20foto 20raul 20stef-37884

„Apreciez gestul premierului Victor Ponta, declaraţiile de ieri (duminică - n.r.) sunt cunoscute. Sigur că după ce vom afla rezultatele finale vom începe discuţii cu USL, considerând că este important ca interesele pe care le reprezintă UDMR să fie reprezentate la nivel parlamentar şi guvernamental", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută, la Miercurea Ciuc, relatează Mediafax.

El a mai spus că „este un gest important" că premierul Victor Ponta şi-a dat seama că interesele comunităţii maghiare sunt reprezentate de UDMR, spunând că „aceste interese ale UDMR trebuie susţinute şi prin eforturi guvernamentale".

Liderul UDMR a mai spus că UDMR este interesată de o stabilitate politică, de întărirea statului de drept.

Conform rezultatelor parţiale ale alegerilor furnizate luni dimineaţă de BEC, UDMR a obţinut, la Camera Deputaţilor, 5,31 la sută din voturi, iar la Senat 5,40 la sută.Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Hunor a mai declarat că, potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, UDMR a intrat în Parlament şi va fi prezentă atât în Camera Deputaţilor, cat şi în Senat, iar la o primă evaluare a obţinut 12 mandate de deputat şi şase de senator.

Kelemen Hunor şi-a exprimat speranţa că UDMR va obţine mandate şi în judeţele în care comunitatea maghiară nu e mare, după redistribuire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri