Mărturie din telecabina groazei: "Băiatul de 4 ani sângera masiv din rana de la nas... Nu și-a dat nimeni interesul”

Data actualizării: Data publicării:
accident telecabina balea (2)

Una dintre turistele rănite în accidetul de telecabină de la Bâlea este o româncă stabilită în Abu Dhabi care era în vacanţă în România cu prietenul ei francez. Amândoi se aflau în telecabina care cobora de la Bâlea Lac când ceea ce părea o excursie plăcută s-a transformat într-un coşmar. Tânăra spune că în momentul impactului uşa telecabinei s-a blocat, iar oamenii răniţi, au fost nevoiţi să spargă geamul cabinei pentru a ieşi. Femeia spune că nu va mai urca niciodată în telecabină.

Iuliana Butucea: „În momentul în care ar fi trebuit să se oprească, lumea a început să țipe: Nu se mai oprește, nu se mai oprește.

Efectiv, telecabina a luat viteză. Am încercat să mă țin de o bară, toată lumea a început să țipe. A fost o bubuitură foarte puternică și ne-am pomenit cu toții pe jos. A fost o confuzie totală, pentru câteva secunde. Copiii au început să plângă. Erau în jur de vreo 5-6 copii în telecabina aia. Au început să strige: Scoateți copiii afară, scoateți copiii afară!”.

Au urmat şi alte momente de panică, atunci când turiștii și-au dat seama că sunt prizonieri în telecabină pentru că ușa este blocată.

Iuliana Butucea: „Nu au reuşit s-o deblocheze, era un dulap de metal care o bloca. Au spart geamul, au scos copiii mai întâi pe geam”.

Tânăra confirmă primele date ale anchetatorilor: a fost o defecţiune tehnică, dar şi o eroare umană.Iuliana Butucea: „Strigau între ei: Cine trebuia să oprească frânele? Trusa de prim ajutor nu era acolo, a trebuit să insist s-o aducă. Băiatul, cel de 4 ani, sângera masiv din rana de la nas... Nu și-a dat nimeni interesul”.

Iuliana Butucea lucrează în domeniul aviației și a făcut cursuri medicale, motiv pentru care a sărit imediat să-i ajute pe cei răniţi mai grav. Tânăra a ajuns şi ea la spital unde a rămas internată două zile: „Am ieșit de acolo șchiopătând și cu dureri de mâini și de picioare. Pe telecabină nu mai urc.”

Între timp, poliţiştii continuă ancheta. Cei care dețin telecabina spun că aveau un sistem nou de automatizare, care ar fi trebuit să reducă automat viteza, în momentul în care telecabinele se apropie de peroane. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar se pare că nici angajații nu au tras frânele manuale, din interiorul celor două telecabine. Până la finalizarea anchetei, autorizația de funcționare a telecabinei a fost suspendată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri