METEO. Cald în primele trei zile ale săptămânii, ninsoare spre final

Data publicării:
11032013 20meteo-54203

La noapte, valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât cele obişnuite la această dată, cu minime între -1 şi 9 grade.

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, local în regiunile estice, sudice şi centrale şi pe spaţii restrânse în restul teritoriului.

Vor fi ploi, iar la munte şi trecător în nodul Moldovei precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, și vor fi condiţii de ceaţă.

În București, cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât normal la această dată, va fi de 5 - 7 grade.

Marți, vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi local va ploua în majoritatea regiunilor, mai ales în zona de munte şi în est.

La munte vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 - 6 grade în nordul extrem al Moldovei şi 16 - 17 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

În Capitală, marți, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi condiţii să plouă slab mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Meteorologii anunță că vremea foarte caldă ia sfârșit la mijlocul acestei săptămâni în vestul, centrul și nordul țării.

Scăderea temperaturilor începe chiar din noaptea de joi spre vineri, astfel încât ploile se vor transfoma în lapoviță și ninsoare, în aceste regiuni.

Treptat, însă, precipitațiile vor deveni tot mai puține, dar temperaturile vor rămâne sub 10 grade Celsius, inclusiv la orele amiezei în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania.

În schimb, Carpații îi vor feri pe cei din sud si est de această răcire a vremii, astfel încât, în aceste regiuni se vor mai atinge 16 - 17 grade Celsius în cursul zilei de vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri