METEO. Ploi în sud și temperaturi în scădere

Data publicării:
meteo 20frig 20ceata 20mediafax 201 20oct-51686

În țară, la noapte, cerul va fi noros şi va ploua în sudul şi sud-vestul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi 15 litri pe metrul pătrat, iar izolat, în vestul Olteniei se vor cumula 25 litri pe metrul pătrat. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii mai restrânse. În zona montană vor fi mai ales ninsori.

În Moldova precipitaţiile vor fi mixte, iar spre sfârşitul nopţii ploile se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare şi în partea de sud a teritoriului. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi la munte, cu viteze de 50 - 60 de kilometri la oră, iar în Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 70 kilometri la oră. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 6 grade.

Maine, vremea se va răci uşor în majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a ţării va fi în general închisă, cu precipitaţii pe arii extinse sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade.

În Capitală, vremea se va menţine închisă. La noapte, va ploua moderat cantitativ, iar spre dimineata ploaia se poate transforma în lapoviţa sau ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 - 55 kilometri la oră.

Maine, vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea maximă va fi de 3 - 4 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri