METEO. Ploi şi vânt în mai multe zone ale ţării

Data publicării:
ploaie vant mediafax-1

 ACTUALIZARE 16.00. Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting, valabile luni după-amiază, de la 14.00 până la 16.30 - 17.30, care anunţă vânt, ploi în averse, descărcări electrice şi în unele zone grindină. 

Acestea vizează judeţele Covasna, Harghita, Constanţa, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Bistriţa - Năsăud şi în Capitală.

Meteorologii au anunţat încă din cursul nopţii că astăzi, temperaturile maxime vor fi de la 15...16 grade în Dealurile Banatului, până la 27...29 de grade în Bărăgan, Podişul Moldovei şi al Dobrogei.

Totodată, ANM a prognozat ploi cu caracter torenţial, izolat - grindină, precum şi cantităţi de apă care vor depăşi 20...25 l/mp, în special la munte. 

La noapte, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă duratã ale vântului în zona de munte şi local în celelalte regiuni. Ploile pot fi torenţiale, izolat cantitãţile de apă vor depãşi 20 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile minime se vor încadra între 8 şi 17 grade.

Marţi, vremea va fi răcoroasă în regiunile vestice, nordice şi centrale şi apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi izolat în restul teritoriului.

Cantităţile de apă vor mai putea depăşi izolat 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, Oltenia, Moldova, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 grade în Dealurile de Vest până la 25 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală, vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimã va fi de 12...14 grade, iar cea maximă de 23...24 de grade.

Citiţi şi

Vremea până în 26 mai. Maxima termică din acest weekend va fi de 33 de grade

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri