METEO. Se anunță un sfârșit de săptămână cu ploi și cu ninsori

Data publicării:
5510356 20mediafax 20foto 20liviu 20chirica-48335

În informarea valabilă pentru ziua de vineri între orele 2.00 şi 16.00 se mai precizează că la munte, ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în masivele Făgăraş, Bucegi şi în zona Carpaţilor de Curbură, stratul de zapadă nou depus va fi consistent.

Potrivit ANM, în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, cantităţile de apă urmând să depăşească 15-20 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, vântul se va intensifica, atingând viteze de 50-55 de kilometri pe oră, iar temporar, pe litoral, de peste 70 de kilometri pe oră.

Meteorologul Simona Andrei a explicat la Digi24 că temperaturile sunt normale pentru această perioada, cu maxime care pornesc de la -3 grade în estul Transilvaniei şi Nordul Moldovei şi se opresc la 8-9 grade în sud-vestul României.

În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea se încadrează în cele normale.

„Dacă vom mai avea parte de ger se va întâmpla în zonele deja consacrate. Săptămâna viitoare începem cu vreme de pseudo-iarnă pentru că iarna e pe terminate. În continuare vom mai avea parte de ninsori în zona Moldovei, unde vor fi şi precipitaţii mixte”, a spus meteorologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri