Percheziții la RAR și serviciul Pașapoarte

Data actualizării: Data publicării:
politisti mascati foto politia romana facebook 05 08 2015 1

Mai multe percheziţii erau în desfășurare, joi dimineața, la domicilii private, dar și la sedii ale Registrului Auto Român  şi ale serviciului de paşapoarte. În total e vorba despre 68 de adrese din Mureş, Bistriţa şi Bucureşti. Anchetatorii au intrat pe firul unei reţele de samsari, despre care se crede că ofereau 200 de euro mită unor funcţionari din aceste instituţii. 

De la unul dintre sediile RAR din Capitală au fost ridicate mai multe documente, care vor fi confruntate cu alte documente găsite la sediul din Mureș al instituției.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul acestui an, un cetățean din Mureș a pretins și primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării emiterii cărților de identitate a vehiculelor în regim de urgență, fără programare, pentru autovehicule de proveniență străină, dar înmatriculate în România. Bărbatul a beneficiat și de sprijinul unui agent de poliție, care a eliberat unor persoane acte de identitate în schimbul unor foloase materiale.

La perchezițiile de joi au participat ofițeri de poliție judiciară din opt județe.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri