Persoane care controlau peste 50% din traficul de heroină din Bucureşti, reţinute de procurori

Data publicării:
diicot

Patru persoane suspectate că ar fi controlat până la 60% din traficul de heroină din Bucureşti au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus, luni, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Alizadeh Amir Hossein, Rahimpour Mahmoud Reza zis Boby, Romeo Nae zis Grafi şi a lui Parvas Hamid Reza pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Alizadeh Amir Hossein, administrator al unui restaurant de tip fast-food cu specific iranian situat în Bucureşti, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, ar fi utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că Hossein efectuează tranzacţii cu importante cantităţi de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacţie, contra sumei de 13.000 - 14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii infracţionale, Alizadeh Amir Hossein a fost sprijinit de către un alt cetăţean iranian, Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, tranzacţiile efectuate de către acesta având ca obiect cantităţi de peste 200 g heroină la preţul de 13.000 - 14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind Romeo Nae zis Grafi”, se precizează în comunicat.

Aceştia ar fi coordonat traficul de heroină din Bucureşti în proporţie de 50-60%, fiind cea mai importanta reţea de astfel de droguri care a acţionat în Capitală.

Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile”, informează sursa citată.

Cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri