Primăvara începe cu temperaturi de 14 grade. Prognoza pentru martie, aprilie și mai

Data publicării:
0103meteo-52287

Totuși, în nord-vest, norii se vor înmulți spre seară, dar de umbrele vor avea nevoie doar locuitorii din Maramureș. Aici și vantul va deveni mai alert, la fel ca și în sud-estul țării.

Azi, în București

Vremea îi răsfață pe locuitorii Capitalei și astăzi, iar temperaturile sunt foarte prietenoase. La amiază, maxima va fi de 13 grade în centrul orașului și 12 grade la periferie. Dacă ieșiți la plimbare, veți avea nevoie de ochelarii de soare, dar trebuie să țineți cont că, din când în când, vântul va avea unele răbufniri. Presiunea atmosferică va continua să scadă, dar nu va crea probleme celor sensibili la schimbările vremii.

Primăvara este anotimpul de tranziție în care plouă cel mai mult, iar temperaturile sunt în continuă creștere.

Vremea în martie

Martie începe cu vreme caldă, dar, treptat, temperaturile vor deveni normale. Așa că, spre sfârșitul lunii, maximele vor depăși 10 grade în toată țara. Ceva mai frig va fi în nordul și nord-vestul țării, unde vremea se anunță mai rece decât în mod obișnuit.

În mod normal, în această lună, cantitățile de apă sunt mai mari decât în timpul iernii, dar acest martie va fi chiar mai ploios decât ar trebui.

Vremea în aprilie

În aprilie, temperaturile vor fi obișnuite în sud-est, sud și vest, unde maximele pot ajunge chiar și la 20 de grade. În celelalte regiuni, însă, vremea va fi racoroasă. Ploile vor continua și în această lună, ceea ce poate însemna o veste bună pentru agricultori.

Vremea în mai

Chiar dacă în luna mai amiezele sunt calde, cu peste 20 de grade Celsius, se pare că în acest an vremea va fi mai rece în aproape toată țara. Doar în zonele de câmpie din sud și vest temperaturile vor fi normale. În ceea ce privește ploile, chiar dacă meteorologii spun că se vor încadra în parametri normali, nu trebuie uitat că mai este cea mai ploioasă lună din an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri