Turism dentar. Românii din Occident și străinii își petrec vacanța în cabinetul medicului stomatolog

Data publicării:
turism dentar 11 08 2015 captura

Ioana e din Oradea, însă în urmă cu un deceniu s-a stabilit la Londra. Vine acasă aproape în fiecare vară şi de fiecare dată îşi face programare la medicul stomatolog.

Ioana Dumea, pacientă: Mi-a fost recomandat cabinetul d-lui doctor și mi-a plăcut foarte mult, serviciile sunt foarte bune aici.

dr. Marton Panțel, medic stomatolog: A crescut și numărul pacienților străini, dar mai ales al românilor plecați în străinătate, bineînțeles ei se întorc deseori și cu cunoștințe, prieteni, soți care vin la tratamente aici.

Răzvan Nacea, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism: Străinii care vin, în general italieni, germani, francezi, evrei, în ordinea aceasta, vin pentru că prețurile sunt cu 40-50% mai mici decât în țările lor de origine. Condițiile sunt cel puțin la fel de bune ca în străinătate.

Tarifele mai mici din România, dar și tehnologia modernă sunt apreciate de mulți români care au încercat să își trateze dinții în străinătate.

Calitatea este la fel de bună, aparatura este la fel de performantă și garanția lucrărilor este tot așa de bună ca în străinătate”, spun oamenii.

Stomatologii spun că cele mai cerute intervenții sunt implanturile dentare, urmate de coroanele ceramice.

dr. Adrian Almași, secretarul Colegiului Stomatologilor Bihor: Vorbim despre diferențe de preț de patru ori, de cinci ori, chiar și de zece ori mai ieftin decât în țările unde sunt plecați ei.

Conform datelor oficiale ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, în fiecare an, şapte mii de străini vin în România pentru a beneficia de tratament dentar și dau între 1.500 și 2.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri