Un autocar cu români a luat foc în Ungaria. Pasagerii spun că au fost neglijați de autoritățile române

Data publicării:
incendiu autocar

Le-au ars însă bagajele din care nu au mai salvat nimic. Un alt autocar i-a preluat, după câteva ore şi i-a dus cu bine la desţinatie. Oamenii nu au nimic de reproşat firmei de transport, dar spun că s-au simţit abandonaţi de autorităţile române, de ambasada României în Ungaria mai exact, căci în Ungaria s-a produs incidentul. În replică, Ministerul de Externe precizează că a contactat autorităţile din Ungaria, pentru ca turiştilor români să li se găsească un loc de cazare şi să primească hrană.

Incendiul a izbucnit puţin după miezul nopţii, când mulţi dintre pasageri dormeau. Oamenii au reacţionat însă imediat şi au reuşit să iasă din autocar la timp.

În momentul în care a deschis uşa din faţă, tot fumul ăla a venit în faţă s-a creat o învălmăşeală, toţi au coborât în grabă, cum au putut. Practic, în timp ce ei coborau, autocarul luase foc în spate.

I-au zis şoferului să dea căldură mai tare în faţă şi când a dat drumul la căldură, s-a încălzit mai tare, a început să iasă fum”, a povestit Mihai Piţu, fiul unei pasagere din autocar.

Pâna la venirea pompierilor, toate bagajele au ars complet. Oamenii spun că au sunat să ceară ajutor reprezentanţilor Ambasadei României în Ungaria, dar au fost ignoraţi.

„Ei nu se pot deplasa, numai dacă sunt decedaţi şi persoanele care vor trebuie să meargă în Budapesta, la ambasadă. Fără bani şi fără acte cum să ajungi acolo? În momentul respectiv te simţi abandonat”, a mărturisit o pasageră.

În replică, Ministerul de Externe precizează că a contactat autorităţile din Ungaria, pentru ca turiştilor români să li se găsească un loc de cazare şi să primească hrană.

Cei 44 de pasageri au fost duşi la o şcoală din apropiere, iar după câteva ore, firma de transport a trimis un alt autocar care să-i preia. Turiştii au ajuns la Munchen cu o întârziere de 7 ore, pentru că, în incendiu, trei dintre ei şi-au pierdut actele şi au avut nevoie de alte documente de călătorie eliberate de autoritățile maghiare. Incendiul este investigat acum de autorităţile din Ungaria. Pasagerii au primit, deocamdată, câte 100 de euro pentru bagajele distruse de foc, însă despăgubirile vor fi suplimentate după ce şi compania de asigurări va finaliza cercetările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri