Video Un incendiu izbucnit în Vama Giurgiu a fost stins abia după 9 ore. Autoritățile suspectează că a fost pus intenționat

Data publicării:
pompieri care intervin la un incendiu
Un incendiu care a izbucnit la două depozite din Vama Giurgiu a putut fi stins abia după 9 ore Foto: captură video

Un incendiu care a izbucnit sâmbătă în Vama Giurgiu a reușit să fie stins abia după 9 ore. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru distrugere, pentru că există indicii că focul ar fi fost pus intenționat. 

Au ars două magazii în care erau depozitate cartușe de țigări, tutun vrac, îmbrăcăminte, încălțăminte, spirt și alte recipiente cu substanțe inflamabile.

Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 120 de metri pătrați.

Au intervenit peste 30 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o mașină de descarcerare. Au intervenit și cei de la Primărie cu un motostivuitor și un utilaj care are cupă, pentru degajarea tuturor bunurilor care ardeau mocnit în interiorul depozitelor şi pentru a facilita lichidarea incendiului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a deschis dosar penal pentru distrugere.

Cele două magazii aparțineau Direcţiei Regionale de Vamă Bucureşti și erau amplasate în Vama Giurgiu. În cele două magazii erau depozitate cartuşe de ţigări, tutun vrac, articole textile, încălţăminte şi alte produse, iar din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul s-a produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

„IPJ a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere în urma incendiului din Vama Giurgiu, urmând ca la finalizarea cercetărilor materialul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

Unele dintre bunurile care au ars nu mai pot fi identificate. A fost salvat, în schimb, un butoi cu alcool etilic cu o capacitate de un metru cub.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, cercetările fiind continuate de Poliţie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri