Victor Ponta: Nu trebuie să facem nicio lege a presei

Data publicării:
victor 20ponta 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-47226

''Cred că nu trebuie să facem nicio lege a presei, nici un control mai puternic al presei. O spun din poziţia celui care anul trecut era pe locul doi la cel mai înjurat politician, era preşedintele Băsescu pe primul loc. Anul acesta l-am depăşit. Sunt eu pe primul loc. Nu cred că este bine să venim acum să începem să spunem care presă are voie să scrie şi care nu. Să începem să facem legi şi să începem să stabilim care e televiziunea bună, care e televiziunea rea, care e ziarul bun, care e ziarul rău, care e judecătorul pe la care ai voie să faci presiuni în presă şi care e judecătorul la care nu ai voie, cred că ar fi cea mai mare greşeală pe care o putem să o facem”, a spus premierul la un post de televiziune.

Acesta a adăugat că a fost mirat de faptul că raportul MCV a făcut referire la presă, pentru că aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. „E prima dată şi sper să fie şi ultima'', a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: MCV. Patru organizații de media, „nedumerite și îngrijorate” de criticile aduse presei românești

În legătură cu dezbaterea pe care CNA o va organiza săptămâna viitoare în care ar putea fi puse în discuţie noi atribuţii ale acestui organism asupra audiovizualului, Ponta a spus că schimbările ar trebui să aibă loc numai dacă se urmează nişte modele europene.

''Habar nu am ce fac cei de la CNA. Există o lege a audiovizualului care este făcută după un model european şi voi fi de acord să fie schimbată numai în măsura în care acea schimbare respectă şi urmează nişte modele europene. Adică, dacă aşa se face în Germania şi în Franţa şi în Marea Britanie sunt de acord să facem şi în România. Dar să facem în România o lege specială care nu există în ţara celor care au scris raportul, cu asta nu voi fi niciodată de acord. Avem prea multe lucruri speciale pe care nu le are nimeni şi nu aş vrea ca România să mai fie pe post de cobai pentru Europa'', a declarat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri