VIDEO. Intervenție ratată a poliției locale. Scene ca de „Cascadorii râsului” la Galați

Data publicării:
politisti in mijlocul strazii la galati
Polițiștii chemați în ajutor la o intervenție au greșit mai întâi adresa, apoi au scăpat cătușele în plină stradă Foto: captură video

Intervențiile în forță ale polițiștilor ridică uneori mari semne de întrebare în legătură cu pregătirea celor plătiți să ne apere. Sigur, nu sunt toate la fel, iar exemplul bun vine de la Sibiu, unde doi agenți au imobilizat rapid un bărbat înarmat cu un cuțit. Imaginile pe care le vedeam, însă, săptămâna trecută, la Buzău, dar și imagini surprinse la Galați trezesc indignare ori par rupte direct din „Cascadorii râsului”.

Iată cele trei exemple:

„Ia mâna de pe mine! Pe ce bază mă oprești? Dar voi de ce mă opriți? Dar voi de ce puneți mâna pe mine?”

În fața gesturilor de „vitejie” ale acestui bărbat, doi polițiști locali din Galați par intimidați. Agenții nu intervin nici măcar când individul îi lovește și sunt ironizați atunci când cer întăriri prin stație: „Fii atent aici, pac, pac, pac... și-am plecat!”

Și nu e totul. Momentul în care apar întăririle pare rupt dintr-o comedie. După o săritură peste iarba netunsă, polițiștii locali sosiți să-și ajute colegii își dau seama că au greșit drumul. Pur și simplu au greșit locația și se duceau în altă parte.

Misiunea întâmpină apoi noi greutăți. În timpul alergării, unul dintre agenți pierde cătușele, lucru care îi distrează pe martori. După câțiva metri de alergare, cătușele cad din nou.

În final, scandalagiul e încătușat abia după ce polițiștii locali folosesc spray-ul lacrimogen: „Mi-ați dat cu spray, nu văd nimic!”

Nici la Buzău intervenția polițiștilor nu a fost mai fericită. Chemați să apere un bărbat care fusese bătut în trafic, doi agenți nu le fac față agresorilor. Lipsa de reacție a polițiștilor din Buzău este acum anchetată de corpul de control al Ministrului de Interne.

La Sibiu, în schimb, deși erau în fața unui individ periculos, care amenința cu un cuțit și un baston telescopic, doi polițiști au reușit să îl imobilizeze pe agresor: „Nu te opune, mâinile la spate! Mâinile la spate, că îți rup mâinile. Mâinile la spate!”

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri