Video&Foto Drumuri închise din cauza zăpezii, nămeți de peste un metru în Vrancea. Trei oameni găsiți înghețați. Școli închise în opt județe

Data actualizării: Data publicării:
masini-zapada-digi2
Viscolul și zăpada fac ravagii. FOTO: Digi24

Iarna a pus stăpânire pe estul țării. Viscolul face ravagii în Vrancea, Bacău și Vaslui unde temperaturile resimțite s-au apropiat de -20 de grade Celsius, în această dimineață. În Vrancea, vântul puternic viscolește zăpada, iar nămeții depășesc un metru și jumătate, în unele zone. Un drum național și mai multe drumuri județene sunt închise. Un autocar cu 47 de pasageri a derapat în apropierea localităţii Doaga, din judeţul Vrancea, iar o mașină a rămas blocată în zăpadă între Tişiţa şi Panciu, trei persoane fiind evacuate. Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în timpul nopții în judeţul Galaţi. În maşinile rămase înzăpezite s-au aflat şi copii. O ambulanţă care se deplasa la un caz, o maşină de dializă, dar şi mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii, pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani. Circulaţia pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila se desfăşoară cu dificultate din cauza viscolului care suflă cu putere şi antrenează zăpada, micşorând vizibilitatea. Cursurile la școli din opt județe sunt suspendate în format fizic, orele urmând să se desfășoare în online. 

Buzău: Trei persoane au ajuns la spital din cauza gerului. Una e în stop cardio-respirator

ACTUALIZARE 12.00 Trei persoane au fost găsite în ger și au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Una dintre ele este în stop cardio-respirator.

Este vorba despre o femeie de 46 de ani, un bărbat de 51 de ani şi o femeie de 58 de ani.

Femeia de 46 de ani a fost adusă în stop cardio-respirator şi s-au început manevrele de resuscitare care sunt în curs, după care se va încerca identificarea rudelor acesteia.

Un bărbat de 51 de ani a fost adus în şoc hipotermic şi urmează să fie transferat într-un centru pentru persoane fără adăpost din localitatea Unguriu.

Cea de-a treia persoană, o femeie de 58 de ani găsită într-un loc public este în stare stabilă, iar după finalizarea investigaţiilor medicale va merge la Centrul de zi şi de noapte al Primăriei Buzău, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al S.J.U. Buzău

ACTUALIZARE 10.40. La ora 10.00, erau patru sectoare de drumuri naționale închise în Vrancea și Vaslui. 

  1. DN 23B Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea
  2. DN 11A Bârlad - Iveşti, judeţul Vaslui
  3. DN 24A Huşi – Berezeni, judeţul Vaslui
  4. DN 26 Murgeni – Blăgești, județul Vaslui

Știrea inițială:

Centrul Infotrafic informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri.

Drumuri naționale cu circulație oprită

  1. DN 23B Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea
  2. DN 28A Târgu Frumos - Moţca, judeţul Iaşi
  3. DN 11A Bârlad - Iveşti, judeţul Vaslui
  4. DN 24A Huşi – Berezeni, judeţul Vaslui
  5. DN 24 Cosmeşti – Tişiţa, judeţul Vrancea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drumuri naționale cu restricție de tonaj >7,5 tone

  1. DN 24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui
  2. DN 28 Cozia, judeţul Iaşi – Albiţa, judeţul Vaslui
  3. DN 15D Roman – Crăieşti, judeţul Neamţ
  4. DN 29 Răchiţi – Săveni, judeţul Botoşani

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Un autocar cu 47 de pasageri a derapat. Mașină blocată în zăpadă între Tişiţa şi Panciu

Conform Poliţiei Vrancea, marţi dimineaţă, în apropiere de localitatea Doaga, un autocar cu 47 de persoane a părăsit partea carosabilă. În zonă ninge, iar vântul suflă cu putere viscolind zăpada.

În urma accidentului, nicio persoană nu a suferit  leziuni, toţi pasagerii fiind preluaţi din câmp iar la acest moment se încearcă tractarea autocarului.

Tot marţi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mărăşeşti intervin pe DJ204 E între Tişiţa şi Panciu, unde un autoturism a rămas blocat în zăpada.

Trei adulţi au fost evacuaţi de către echipajul sosit la faţa locului.

masini-zapada-digi
Viscolul și zăpada fac ravagii. FOTO: Digi24

Vaslui: O femeie a născut acasă asistată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă. Din cauza drumurilor blocate, nu a putut fi dusă la spital

O femeie din localitatea Măscurei, judeţul Vaslui, a născut acasă asistată de cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Din cauza drumurilor blocate, echipajul medical nu a putut ajunge cu autosanitara să preia gravida, acesta fiind dus acasă la femeie de către autorităţile locale, care au intervenit cu utilaje. În urma unei acţiuni care a durat opt ore, nouă născutul şi mama au fost duşi la spital.

Este a doua situaţie în  ultimele ore care o ambulanţă rămâne înzăpezită pe drumurile din Vaslui. Luni seară, o autosanitară a rămas blocată pe un drum în timp ce intervenea pentru a prelua o tânără în vârstă de 18 ani, cu sarcină la termen. În acel caz, ambulanţa a reuşit să o preia pe femeie după o intervenţie care a durat patru ore.

Botoşani: O ambulanţă, o maşină de dializă, dar şi mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în timpul nopţii

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani au anunţat că pe timpul nopţii de luni spre marţi, s-au înregistrat opt apeluri din partea unor cetăţeni care aveau nevoie de ajutor pentru că nu mai puteau înainta cu autoturismele din cauza zăpezii. 

masini-zapada-digi1
Viscolul și zăpada fac ravagii. FOTO: Digi24

Astfel, pe pe DJ 208 D, între Bucecea - Hânţeşti, o maşină de dializă nu şi-a mai putut continua drumul pentru a prelua un bolnav. Cazul a fost direcţionat către Poliţie şi drumarii de la Direcţie Drumuri Judeţene şi Poduri Botoşani. 

De asemenea, pe DC 13, între Săveni şi Bodeasca, o ambulanţă care se deplasa la un caz nu a mai putut înainta, fiind anunţaţi poliţiştii, drumarii de la Secţia Drumuri Naţionale şi cei de la Direcţia Drumuri Judeţene şi Poduri Botoşani. 

Totodată, pe DJ 293, între Mileanca – Coţuşca, o maşină a rămas înzăpezită, la fel şi pe DJ 208 H, între Suliţa şi Cerbu şi pe DJ 293, între Havârna şi Dorohoi. 

Reprezentanţii ISU Botoşani au mai precizat că pe DN 29, la intersecţia cu DJ 296 A, erau cinci autoturisme blocate, acolo intervenind poliţiştii şi drumarii Secţiei de Drumuri Naţionale, iar pe DJ 208H, releu Baisa, trei maşini în care erau patru persoane au rămas înzăpezite, la acest caz intervenind pompierii. 

De asemenea, pe DC 77, o cisternă de 3,5 tone a derapat la intrarea pe barajul Rogojeşti. 

Reprezentanţii ISU au precizat că judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei atenţionări meteorologice tip Cod Galben de ninsori, viscol şi polei până marţi, la ora 10:00.

Galaţi - Mai multe maşini, înclusiv cu copii, au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii

Puţin după miezul nopţii,  2 autoturisme au rămas blocate în localitatea Plesa şi au fost ajutate de utilajele de la Drumuri judeţene să ajungă la destinaţie, în localitatea Vinderei.

Patru persoane aflat într-o maşină rămasă fara combustibil în jurul orei 2.00, pe DC 72, în localitatea Coasta Lupei, comuna Nicoreşti, au fost nevoite să aştepte două ore până au fost preluate de cunoscuți veniți în ajutor cu mașina. .

Reprezentanţii SVSU Brăhăşeşti, cu sprijinul echipajelor de la Drumuri Judeţene au ajutat un convoi de 10 maşini care veneau de la Brăhăşeşti si voiau să ajungă la Tecuci, să traverseze zona în jurul orei 4.45

Un autoturism cu doi adulţi şi doi copii din Republica Moldova care veneau de la Cheia cu destinaţia vama Oancea s-a defectat pe DJ251G şi a rămas înzăpezit. Reprezentanţii Primăriei din Corni cu ajutorul celor de la Drumuri judeţene i-au preluat pe cei patru şi i-au transportat acasă la primarul comunei Corni.

În jurul orei 7.15 o maşină a derapat pe DN24D şi a rămas în afara carosabilului din cauza viscolului si sulurilor de zăpadă formate.

În judeţul Galaţi nu sunt drumuri închise şi momentan se lucrează pe toate sectoarele de drum pentru menţinerea deschisă a căilor rutiere.

Școli cu activitate fizică suspendată

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, marți este suspendată activitatea cu prezență fizică în școli din mai multe județe, respectiv:

- Bacău: 3 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Botoșani: 4 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Brăila: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Buzău: 2 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Galați: 7 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Iasi: toate unitățile de învățământ, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

- Neamț: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

- Suceava: o unitate de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri