Vremea în următoarele două săptămâni. Final de aprilie ploios și temperaturi apropiate de normalul termic

Data publicării:
ploaie mediafax

În următoarele două săptămâni va ploua aproape în fiecare zi, în partea de vest, de nord și de centru a țării. În sud și în sud-est vor fi ploi în special până la sfârșitul acestei săptămâni. După 30 aprilie șansele de ploaie se restrâng în sud și sud-est.

În zonele deja afectate de inundații, nu va mai ploua foarte mult, dar vor fi cantități mai mari de apă, anunță meteorologul Meda Andrei.

Problema e că solul este saturat de apă de ploile de până acum și, prin urmare, nu trebuie să mai plouă exagerat e mult ca să fie probleme. Nu este exclus ca în următoarele zile să mai avem parte de actualizări ale hidrologilor cu privire la depășiri ale cotelor de atenție, poate chiar de inundații”, precizează meteorologul.

Până la mijlocul acestei săptămâni se vor înregistra temperaturi de 25-26 de grade, după care vor scădea, dar apropiate de această perioadă în regiunile intracarpatice.

În partea de sud, temperaturile vor începe din nou să crească și este posibil să avem temperaturi de peste 20 de grade Celsius.

Meteorologul estimează ce de 1 mai în partea de sud și sud-est vremea va fi mai plăcută, dar va ploua și în aceste zone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri