Femei desfigurate după operații estetice la mall sau coafor. Clientă: "Cei de la clinică mi-au spus: stai liniștită, nu ești singura"

Data publicării:
femeie la clinica infrumusetare
Angajații unei clinici de înfrumusețare din București sunt acuzați de malpraxis, după ce mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate. FOTO: Digi24

Angajații unei clinici de înfrumusețare din București sunt acuzați de malpraxis, după ce mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operațiilor estetice. În plus, angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor.

Serviciile clinicilor de înfrumusețare sunt tot mai căutate, însă nu doar o dată, în spatele unor reclame susținute de persoane publice se ascund adevărate drame. Despre ultima situație de acest gen s-a aflat joi dimineață: proceduri făcute de angajați fără drept de practică, operații estetice la mall sau la coafor și servicii neînregistrate în acte, pentru a evita impozitele datorate statului.

Procurorii fac 45 de percheziții în acest caz, în jumătate din județele țării și ridică documente de la firmele care colaborau cu această clinică.  

Ancheta a pornit după ce autoritățile sanitare au retras autorizația clinicii, care începuse să facă proceduri într-un mall din Capitală. Acuzațiile de malpraxis au fost susținute de cliente desfigurate, care au povestit public experiențele îngrozitoare prin care au trecut.

Clientă a clinicii: "Cei de la această clinică mi-au spus: stai liniștită, nu ești singura, au pățit foarte multe. Spunându-mi chestia asta, m-au făcut să mă sperii, mi-am dat seama că ei, cu o ușurință foarte gravă, vorbesc despre mutilare. Spun cu mare ușurință: stai liniștită, am mutilat și pe altele, nu doar pe tine".

În acest dosar, anchetatorii fac cercetări pentru malpraxis, vătămare corporală din culpă și exercitarea fără drept a unei profesii. Unii dintre angajați nu ar fi avut nici măcar studii de specialitate pentru a putea face aceste intervenții.

Scandalul în jurul acestei clinici a început în 2019, când au apărut informații că angajați ai acesteia colaborează la nivel național cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall.

Acel scandal din februarie 2019 a apărut simultan cu cazul unui medic străin care profesa în România fără să aibă studii medicale.

Săptămâna trecută, o persoană din Republica Moldova, care își făcea reclamă în mediul online, prin intermediul unor persoane publice, a fost trimisă în judecată după ce s-a dovedit că nu avea drept de liberă practică pentru intervențiile pe care le făcea.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri