Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 lei pentru că nu a asigurat salubrizarea

Data actualizării: Data publicării:
gunoaie sector 1
Gunoaiele nestrânse din Sectorul 1 erau vizibile chiar și pe marile bulevarde Foto: captură video

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a dispus sancționarea Administrației Publice Locale Sector 1 cu cel puțin 160.000 lei, după ce au fost sesizate mai multe nereguli, între care faptul că Primăria nu a asigurat salubrizarea în Sector. 

"Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1, prin PVSC din 17.03.2021, a fost sancționată contraventional pentru nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior. Instituția nu a încheiat contracte cu un operator de transfer de răspundere în domeniul gestioanării deșeurilor de ambalaje și nu a asigurat salubrizarea UAT (unităti administrativ-teritoriale, n.r.) Sector 1. Au fost aplicate două amenzi contravenționale (100.000 și 60.000). Atât nota de constatare din data de 17.12.2020, cât și PVSC comunicat la data de 22.03.2021 au fost însușite sub semnatură și stampilă de reprezentanții legali", se arată într-o informare de presă.

La finalul anului trecut, Sectorul 1 era "invadat" de gunoaie

Sectorul 1 a fost inundat, în luna decembrie a anului trecut, de gunoaie. Primarul Clotilde Armand anunța atunci o acţiune în forţă de strângere a gunoaielor de către echipele ADP. Operatorul de salubritate amenința la acel moment că mai prestează unele servicii doar până la Crăciun, din cauza facturilor neachitate. 

Citește și: Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Grămezile de deșeuri apar chiar pe marile bulevarde: „Frumos, se schimbă relieful!”

Primarul Sectorului 1 a refuzat să plătească facturile firmei de salubrizare şi anunța o acţiune a muncitorilor ADP.

„Am folosit forțele noastre proprii pentru a rezolva în mod tranzitoriu situația, până găsim un alt salubrist, care ne va ajuta mai intens. Am găsit niște facturi pe care putem să le plătim, niște facturi de gunoi menajer. Le-am dat la plată. Facturile celelalte nu pot să le plătesc, pentru că nu sunt corecte. De exemplu, avem niște mașini de măturat mecanizat, care au o lățime de 2 metri 50 de acțiune, care se duc o singură dată pe stradă și ei ne facturează ca și cum s-ar fi dus de 2 ori cu 5 metri de carosabil. Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi, asta e o promisiune a mea”, declara Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, în decembrie. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri