Grecia schimbă din nou regulile. Turiștii care intră prin vama Kulata trebuie să aibă un test negativ pentru COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Grecia, Corfu
Grecia, Corfu FOTO: Getty Images

Noi reglementări decise de autoritățile elene pentru turiștii străini. Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

ACTUALIZARE. „Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia", a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Citiți și:
Presa greacă: 29 de turişti din România şi Bulgaria, depistaţi cu coronavirus la vama Kulata - Promachonas

Autorităţile vamale elene efectuează teste aleatorii anti-Covid-19 la punctele vamale. Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să completeze un formular online în avans, primind un cod prin care se stabileşte dacă vor fi testate.

De acum înainte, formularul va trebui completat cu 24 de ore în avans, a precizat Stelios Petsas.


Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi.

De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia sunt și 3 români, potrivit MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri