Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 91

Data actualizării: Data publicării:
gripa spital bolnav internat
FOTO: Shutterstock

Alţi doi bărbaţi, din judeţul Prahova şi din municipiul Bucureşti, au murit, miercuri, din cauza gripei, ambii având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi anti-gripal. Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge astfel la 91, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

ACTUALIZARE 20:20 - Alţi doi bărbaţi, din judeţul Prahova şi din municipiul Bucureşti, au murit, miercuri, din cauza gripei, ambii având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi anti-gripal. Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge astfel la 91, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, miercuri au murit un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Bucureşti, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.


Știrea inițială:

Un bărbat din Prahova şi o femeie din Bucureşti au murit din cauza gripei, potrivit datelor transmise, miercuri dimineață, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Numărul total al deceselor a ajuns la 89.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a transmis, miercuri, c au fost confirmate două noi decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, care nu era cunoscut cu alte afecţiuni şi care nu s-a vaccinat antigripal. Decesul vărbatului a survenit în cursul zilei de marţi.

De asemenea, este vorba despre o femeie de 94 de ani din municipiul Bucureşti. Şi la aceasta a fost confirmat virus gripal tip A. Femeia era cunoscută cu alte afecţiuni şi nu se vaccinase.

Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 89.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri