Video Interceptare în stil „Top Gun” a unui avion rusesc de către o aeronavă NATO deasupra Mării Baltice

Data actualizării: Data publicării:
Avioane Rafale NATO interceptează un avion Suhoi Su-27 rusesc deasupra Mării Baltice
Avioane Rafale NATO interceptează un avion Suhoi Su-27 rusesc deasupra Mării Baltice. Captură gif: Facebook/NATO Allied Air Command

Comandamentul Aerian Aliat al NATO a publicat imagini spectaculoase cu interceptarea unui avion rusesc Suhoi Su-27 deasupra Mării Baltice de către o aeronavă NATO.

„Avioanele Rafale ale forțelor aeriene franceze, aflate în prezent la baza Šiauliai din Lituania, în cadrul misiunii NATO de poliție aeriană întărită, prezintă interceptarea unui avion de luptă rusesc în regiunea baltică”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Aerian al NATO.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înregistrarea arată momentul în care Suhoiul rusesc este interceptat de către avioanele NATO Rafale. La un moment dat, unul dintre piloții francezi zboară în paralel cu avionul rusesc și îi face o poză acestuia.

Misiunile de „poliţie aeriană întărită” au fost instituite de NATO începând cu 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Aceste misiuni sunt executate în zona Mării Baltice („Zona de Implementare Nord”) şi cea a Mării Negre („Zona de Implementare Sud”), care include România și Bulgaria.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri