Alina Gorghiu: Au fost aduşi 178 de fugari în România, de la începutul acestui an

Data publicării:
steagul romaniei si alina gorghiu la palatul victoria
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a precizat, miercuri, că de la începutul anului, în decurs de două luni şi jumătate, au fost aduşi 178 de fugari în România. România anul trecut a fost obligată să plătească peste 20 milioane de lei pentru a aduce în ţară fugarii, a mai spus Gorghiu, citată de News.ro.

„În sprijinul inforrmaţiilor pe care vi le dau vin şi cele două legi importante ale Ministerului Justitiei, legea prin care neprezentarea la poliţie în termen de 7 zile de când s-a dat hotarârea de condamnare, aceasta neprezentare este asimilată evadării. Cea de-a doua lege priveşte obligarea fugarului de a găsi resurse financiare pentru a se întoarce în statul în care a fost executat. România anul trecut a fost obligată să plătească peste 20 milioane de lei pentru a aduce în ţară fugarii. De la începutul anului în decurs de două luni şi jumătate am adus în ţară 178 de fugari”, a precizat Alina Gorghiu, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MJ.

„Pentru mine, ca ministră a Justiției, este foarte importantă consolidarea acestei cooperării judiciare”, a continua ea.

„În 2023 am adus din Italia 120 de fugari, iar până acum am adus din Italia 24. După semnarea declaraţiei cu Italia vom avea un grup de lucru care va elabora un ghid de bune practici pentru a îmbunătăţi, eficientiza la maxim aceasta colaborare. Mă bucur ca ministrul italian a subliniat că odată ce există o sentinţă de condamnare, este raţional ca Italia sa predea aceşti fugari”, a conchis Gorghiu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri