Alina Gorghiu: Darius Vâlcov este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu. Îi asigurăm 4 metri pătrați în celula în care va sta

Data actualizării: Data publicării:
Darius Vâlcov la costum portret
Darius Vâlcov s-a predat în Italia. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Darius Vâlcov, care a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare şi fugit în Italia, a fost adus, luni după-amiază, în România și predat autorităților române. Vâlcov a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a postat, luni, un mesaj pe Facebook, în care spune că Darius Vâlcov este primul fugar pe care îl aduce în țară în mandatul de ministru al justiției și mulțumește poliției, magistratului de legătură și autorităților italiene.

"Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiţiei. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, de la Poliţie la magistratul de legătură, mulţumesc autorităţilor italiene şi e bine să ştim ce urmează. Odată ce a aterizat în România, va fi predat penitenciarului de la Rahova, 21 de zile de carantină. Îi asigurăm patru metri pătraţi de detenţie în celula în care va sta, acestea au fost garanţiile pe care Ministerul Justiţiei prin Autoritatea Naţională a Penitenciarelor le-au oferit instanţelor din Italia, pentru a putea să-l aducem înapoi, să execute aici pedeapsa. După ce va sta la Rahova şi va ajunge să execute în regim semi-deschis, îl vom muta în alt penitenciar. Ca atare, cred că e bine să recăpătăm încrederea voastră, a tuturor, în sistemul de justiţie. Ne aducem fugarii, celebri sau mai puţin celebri, înapoi în ţară", a precizat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, într-o intervenţie pe Facebook.

La data de 14 august 2023, o escortă din cadrul Poliţiei Române a preluat, din Italia, un bărbat, de 46 de ani, din Slatina, judeţul Olt, care era urmărit internaţional. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, precizează Poliţia Română.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri