Atac fără precedent în România. Agresorul de la Brăila, în fața judecătorilor

Data actualizării: Data publicării:
Valentin Marius Parfenie este tănărul care a intrat cu mașina în oamenii din fața mall-ului din Brăila
Valentin Marius Parfenie este tănărul care a intrat cu mașina în oamenii din fața mall-ului din Brăila

Tânărul atacator, care este recidivist, a ajuns luni în fața instanței care urma să decidă dacă îl arestează preventiv. Victimele sale sunt în continuare internate în spital.

ACTUALIZARE. Tânărul care a rănit duminică 10 oameni își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Decizia a fost luată luni după-amiază de judecători, care au fost de acord cu propunerea de arest preventiv.

Citiți și:

Atacul din Brăila. Acuzațiile pe care procurorii i le aduc agresorului

Filmul evenimentelor de la Brăila

Toate victimele atacului de ieri sunt stabile. În starea ce a mai gravă se află bărbatul care a fost înjunghiat, el a fost operat de urgenţă imediat după atac, iar acum se află la terapie intensiavă sub supraveherea medicilor.

Şi ceilalţi pacienţi sunt în stare bună, cei doi copii care au ajuns la spital sunt internaţi în secţia ortopedie, iar cel mai probabil astăzi vor fi externaţi.

Imaginile crunte în timpul atacului de pe centura Brăilei. S-a întâmplat imediat după ce tânărul de 20 de ani l-a înjunghiat pe bărbatul căruia i-a şi furat maşina. La scurt timp, agresorul a ajuns şi la mall-ul din Brăila unde a intrat la întâmplare în mai mulţi oameni din parcare. 10 victime a făcut în total, după care a fost imobilizat.

Imaginile crunte ale atacului de pe Centura Brăilei

Agresor: Trebuie să curgă sânge în ţara asta!

-De ce eşti, mă, terorist?

-Pentru că voi!

Totul ar fi pornit după ce tânărul s-ar fi certat cu proprietarul mașinii pe care voia să o cumpere. Între cei doi s-a iscat un scandal, iar suspectul l-a înjunghiat de două ori pe bărbatul de 42 de ani și i-a luat mașina. Au urmat atacurile furibunde de pe centură şi apoi de la mall.

Cine sunt cei doi pietoni loviţi intenţionat cu maşina de atacatorul de la mall. Ce spun medicii despre ei

Florin Satnoianu, angajat Braicar: Nu am mai apucat să le zic colegilor că vine ăla cu viteză tare, m-am ferit înspre gardul societăţii şI pe cei 2 i-a luat din plin.

-Şi cum sunt colegii? În ce stare sunt?

-În stare gravă. În plin. Deci nu a încercat să evite, decât a vrut direct să-i calce.

-Eram în poartă. L-am văzut. Cred că avea peste 120-130 şi direct în ei s-a dus.

Laura Belciugan, purt. de cuv. IPJ Brăila: Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o îmbibație alcoolică de 0,37 mg pe litru în aerul expirat. De asemnea, i-au fost prelevate mostre de probe biologice de sânge, urmând a fi stabilite cu exactitate alcoolemia și dacă se afla și sub influența altor substanțe.

Tânărul care a înjunghiat un om şi a rănit alţi nouă, lovindu-i cu maşina la Brăila, are antecedente penale, el fiind condamnat în anul 2017 la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea în cursul anului 2015 a infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Tânărul va fi prezentat luni instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Citiți și: 

Ce se știe despre tânărul care a intrat în mulțime în parcarea mall-ului din Brăila

Atac în serie la Brăila. Martor: „Am văzut la câțiva metri victime, aia era situația șocantă”

Psihiatru, despre atacul de la mall: Pare că avem de-a face cu un agresor care a acționat dezorganizat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri