Cazul românului ucis în bătaie într-o secţie de poliţie din Ungaria: Doi poliţişti au fost puşi sub acuzare

Data publicării:
politisti acuzati de crima Jozsef Bara

Doi poliţişti maghiari au fost acuzaţi miercuri de lovituri cauzatoare de moarte şi rele tratamente în dosarul românului decedat în luna aprilie după un interogatoriu. Jozsef Bara, în vârstă de 47 de ani, a fost dus pe 8 aprilie la secţia de poliţie din localitatea Izsak, unde ar fi fost bătut cu bestialitate timp de două ore pentru a mărturisi furtul unui lanţ. După ce şi-a pierdut cunoştinţa, poliţiştii au chemat salvarea, dar medicul nu a făcut decât să constate decesul.

Jozsef Bara. Foto via blikk.hu

Victor B., în vârstă de 27 de ani, şi Csongor B., în vârstă de 30 de ani (foto), au fost puşi sub acuzare miercuri de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Kecskemét, relatează Népszabadság.hu. Potrivit raportului medico-legal dat publicităţii în luna mai, românul Jozsef Bara a murit din cauza leziunilor interne provocate de loviturile aplicate de oamenii legii. El ar fi fost legat de un scaun şi apoi lovit cu pumnii şi bastoanele de cauciuc timp de două ore.

Potrivit publicaţiei Heti Világgazdaság, care citează agenţia oficială de presă MTI, cei doi poliţişti nu sunt la prima abatere. Asupra lor planează de asemenea suspiciuni de abuz, dar şi de fals în documente, în alte cazuri. Doar în perioada ianuarie - martie 2013, patru persoane au depus plângeri împotriva poliţiştilor, care ar fi recurs la violenţă pentru a le constrânge să mărturisească anumite infracţiuni.

Csongor B. şi Victor B., cei doi poliţişti puşi sub acuzare. Foto: blikk.hu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri