Costel Cășuneanu, vizat într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Data actualizării: Data publicării:
costel-casuneanu

Omul de afaceri Costel Cășuneanu este vizat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care procurorii PCA Ploiești și polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții, marți dimineață, în mai multe județe.

Omul de afaceri Costel Cășuneanu este suspect în acest dosar, el urmând să fie audiat de procurorii PCA Ploiești, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat marți 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

În perioada 2010-2016 suspecții au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale, prin intermediul mai multor societăți comerciale.

În baza facturilor emise de societățile „fantomă”, administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 6.852.575 lei, se mai arată în comunicat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri