CSM. Judecător de la Cluj, exclus din magistratură pentru abateri disciplinare

Data publicării:
sediu csm 2 membricsm.ro

Gabriel Adrian Năsui a încălcat prevederile legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nu a respectat dispoziţiile privind distribuirea aleatorie a cauzelor și nici îndatorirea de a se abţine atunci când ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, au hotărât azi membrii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, arată un comunicat al CSM.

Potrivit presei locale, Gabriel Năsui a fost surprins în fotografii când petrecerea într-o stațiune de lux din străinătate alături de un om de afaceri, prieten din anturaj, în al cărui dosar s-a pronunțat ulterior, în loc să se abțină, așa cum prevăd dispozițiile legale.

Astfel, în ședința de azi, secția a admis, în parte, cu majoritate de voturi, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Gabriel Adrian Năsui de la Curtea de Apel Cluj şi a aplicat sancţiunea disciplinară a excluderii din magistratură.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri