CTP, despre condamnarea lui Dragnea: Sunt sigur că nu își va băga unghia în gât așa cum a făcut fostul său șef

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu nu mai vrea să vorbească începând despre Liviu Dragnea, după ce liderul PSD a fost condamnat definitiv astăzi la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Gazetarul a considerat că politicianul este vinovat dar că nu a reușit să și-l imagineze pe Liviu Dragnea în cătușe. „Sunt sigur că nu își va băga unghia în gât ca fostul său șef, Adrian Năstase”, a spus el.

Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă această sentință ar fi putut să nu fie pronunțată niciodată, dacă Liviu Dragnea și-ar fi atins unul dintre scopurile principale ale vieții și activității sale: distrugerea justiției din România”, a spus Cristan Tudor Popescu, la Digi24.

Mă întreb dacă există în țara asta, fie și un pesedist feroce, care nu spună acasă în bucătarie că era imposibil ca Dragnea, jupânul absolut al județului și șeful absolut al partidului, să nu fi știut de acest matrapazlâc odios. Pentru mine a fost cât se poate de evident că Dragnea era vinovat, dar justiția ar fi putut să nu facă dreptate în acest caz”, a adăugat el.

Gazetarul a mai spus că „modul în care a fost guvernat județul Teleorman de către Dragnea s-a transferat la nivelul întregii Românii. Matrapazlâcul ăsta odios s-a multiplicat în multe alte matrapazlâcuri”.

El a subliniat că aceste declarații ar dori să fie „ultimele refereri la această persoană, doi ani și jumătate am fost silit”.

N-am reușit să mi-l imaginez până acum pe Liviu Dragnea în cătușe, sau o imagine care, trebuie să recunosc, mi-a plăcut întotdeauna în legătură cu inși de acest soi: să fie băgat, împins de cap, îi pune polițistul mțna-n cap și îl împinge pe bancheta din spate a mașinii. Nu am reușit să îmi imaginez așa ceva. Nu știu cum se va întâmpla, cum îi va trimite Camen Dan polițiștii să-l ridice. Poate că se va prezenta singur la secția de poliție, se va preda, pentru a-și executa pedeapsa. Sunt sigur că dânsul nu își va băga unghia în gât așa cum a făcut fostul său șef, Adrian Năstase”, a subliniat gazetarul.

Cine va deveni președintele PSD după condamnarea lui Dragnea?

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre ce se va întâmpla în PSD în perioada următoare: „La PSD nu poate să vină în locul lui Dragnea cineva mai bun. Este un partid alterat, putrezit până la măduvă, prin performanța domnului Dragnea.”

În structura în care este acum nu poate să genereze un personaj mai puțin toxic decât Dragnea”, a subliniat gazetarul.

În contextul alegerilor, Cristan Tudor Popescu a spus că „aceste alegeri nu au schimat nimic în interorul Parlamentului” și că Viorica Dăncilă „ar trebui să răspundă penal pentru organizarea alegerilor din diaspora și nu numai”.

Sentința aceasta este o ușurare în primul rând pentru conducerea PSD. Toți oamenii aștia, Oprișan, Olguța Vasilescu, Manda, toți ăștia, pentru ei este cea mai bună soluție că Dragnea merge la închisoare, că altfel mai aveau niște probleme până să se debareze de el. Urmează un măcel crâncen pentru a se stabili succesiunea lui Dragnea la conducerea partidului”, a precizat el.

Gazetarul a amintit, așa cum a spus în urmă cu șapte-opt luni, că „cel care vizează conducerea este Marian Oprișan”.

„Comportamentul lui era de urmaș al lui Dragnea. A încercat să-l sape, să-l atace și acum probabil va da atacul final pentru șefia partidului, dar mai sunt pe acolo niște persoane care să i se opună”, a adăugat gazetarul.

Marian Oprișan sau Olguța Vasilescu sunt cel puțin la fel de de toxici ca Liviu Dragnea”, a a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri