Deputatul Ovidiu Raețchi: Unul dintre protestatarii ridicați abuziv la Topoloveni a câștigat procesul cu Jandarmeria

Data publicării:
jandarmi protestatari topoloveni

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei de apărare, susține că unul dintre protestatarii care au fost ridicați în mod abuziv la Topoloveni, în mai anul acesta, când în localitate se ținea un miting PSD la care participa și Liviu Dragnea, a câștigat procesul cu Jandarmeria, iar amenda pe care o primise a fost anulată. În aceste condiții, toți protestatarii vor câștiga în mod similar, arată deputatul liberal.

„Din informațiile mele, unul dintre protestatarii de la Topoloveni care au fost ridicați în mod abuziv de Jandarmerie pentru că se aflau în apropierea unui eveniment electoral PSD ("conduși la secție pentru verificarea identității", deși s-au legitimat pe loc, însă jandarmii au susținut că sistemul de identificare nu funcționează) a câștigat deja procesul cu Jandarmeria, procesul verbal de constatare a contravenției fiind anulat. În aceste condiții, toți protestatarii vor câștiga în mod similar. Un nou pas pentru demascarea Jandarmeriei ca poliție politică în epoca Liviu Dragnea. Urmează desecretizarea Raportului 10 august, care va aduce noi elemente zdrobitoare în această direcție. Rămân la părerea că șefii Jandarmeriei trebuie să prezinte public scuze pentru modul în care s-au lăsat manevrați politic de Liviu Dragnea în ultimii trei ani”, a scris Ovidiu Raețchi, sâmbătă, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentele din mai de la Topoloveni, la un miting al PSD la care a participat Liviu Dragnea, s-au lăsat cu amenzi. Câțiva protestatari au fost duși la poliție de jandarmi și ținuți acolo până s-a terminat evenimentul electoral. Printre aceștia s-a aflat și un jurnalist de la Rezistența TV, care a anunțat că a fost amendat cu 1.000 de lei.

În jur de 10 oameni se strânseseră în fața Casei de Cultură, cu bannere, și scandau mesaje anti-PSD la un miting electoral la care participa Liviu Dragnea. O parte dintre aceste persoane au fost ridicate de jandarmi și duse la secția de poliție din Topoloveni.  Oamenii legii au spus că protestatarii au deranjat un eveniment privat şi că au fost duşi la secţia de politie pentru a fi identificaţi. 

Opoziția a acuzat un abuz al Jandarmeriei, iar preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este revoltător ca în anul 2019 oameni care sunt nemulţumiţi de un politician să fie luaţi de jandarmi.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri