Dosarul „Motorina”. Sorin Blejnar răspunde în instanţă pentru o evaziune fiscală de 22 de milioane de lei

Data publicării:
blejnar

Fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, ajunge vineri în faţa instanţei în dosarul „Motorina”, în care este judecat pentru o evaziune de 22 de milioane de lei. Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pe 7 septembrie 2012, iar acum procesul are loc la Tribunalul Braşov.

Foto: Mediafax

Procesul a suferit mai multe amânări de-a lungul celor doi ani. În 2012, Blejnar obţinuse iniţial refacerea urmării penale. Procurorii care au instrumentat cazul au cerut recurs şi au avut câştig de cauză.

Şi atunci şi acum, Sorin Blejnar susţine că nu sunt descrise faptele de care este acuzat, nici în rezoluţia de începere a urmăririi penale, nici în rechizitoriu.

În dosarul „Motorina”, Sorin Blejnar este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat care ar fi comis evaziune fiscală cu produse petroliere. Potrivit procurorilor DIICOT, fostul şef ANAF ar fi blocat orice control sau inspecţie fiscală la firmele folosite de membrii acestei grupări, care a iniţiat un mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru peste 5000 de tone de motorină cumpărată în regim suspensiv şi comercializată pe piaţa internă. Bugetul de stat a fost prejudiciat astfel cu 22 de milioane de lei, reprezentând TVA şi accize, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În total, 17 persoane fizice şi juridice au fost trimise în judecată, printre ei numărându-se şi fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, dat în urmărire internaţională din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri