După DNA, și ANI îi va verifica averea lui Dumitru Buzatu

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu
După DNA, și ANI îi va verifica averea lui Dumitru Buzatu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Agenția Națională de Integritate va verifica averea lui Dumitru Buzatu, pentru a vedea dacă acesta a câștigat bani ilegal, profitând de funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Astfel, toată averea lui Buzatu e vizată și de procurorii DNA și de ANI.

Anunțul acestor ultime verificări a fost făcut în urmă cu câteva minute. Inspectorii de integritate vor verifica dacă Dumitru Buzatu a câștigat ilegal bani, profitând de funcția de președinte al CJ Vaslui și dacă sunt părți din avere care nu se regăsesc în declarația pe care fiecare demnitar trebuie să o depună anual la ANI.

Dacă Buzatu va fi trimis în judecată și verificările DNA și ANI vor constata ilegalități în dobândirea averii, instanța va putea cere confiscarea averii ilicite.

Baronul de Vaslui Dumitru Buzatu ajunge astăzi din nou în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Iași. Asta, după ce avocații politicianului au cerut ieri amânarea ședinței pentru a studia dosarul în care el este vizat pentru luare de mită în valoare de 1,25 de milioane de lei. Judecătorii urmează să decidă dacă Dumitru Buzatu scapă sau nu din arest.

Dumitru Buzatu vrea să fie liber, să scape din arest, iar avocatul său a invocat un motiv cel puțin neobișnuit pentru eliberarea clientului său: nu a văzut în ochii baronului de Vaslui nicio dorință de a fugi din țară. Apărătorii susțin că Buzatu i-ar fi cerut, într-adevăr, un împrumut lui Emil Savin, zis Farmazon, dar de 12 ori mai mic decât suma găsită de procurori în geanta din portbagaj. Este una dintre variantele susținute încă de la început de baronul PSD.

În 25 septembrie, DNA a anunțat că va verifica toată averea declarată de președintele Consiliului Județean Vaslui, arestat preventiv pentru luare de mită. Anchetatorii vor căuta să afle dacă există proprietăți, sume de bani sau conturi bancare pe care Dumitru Buzatu nu le-a menționat în declarațiile de avere depuse de-a lungul anilor la Agenția Națională de Integritate. În măsura în care investigatorii financiari vor găsi proprietăți sau alte bunuri și sume de bani nedeclarate care nu pot fi justificate din veniturile oficiale, ei vor cere confiscarea acestora, odată cu trimiterea în judecată a politicianului.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri