Avocatul lui Buzatu: Ministerul Public a încheiat prima repriză în avantaj, încercăm să câștigăm acest meci. Și un egal va fi de ajuns

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu
Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ Vaslui. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Judecătorii Curții de Apel Iași au amânat ședința în care Dumitru Buzatu cere să fie lăsat liber. Avocatul lui a cerut amânarea pentru a studia dosarul politicianului și a susținut că "singurele probe la care a avut acces s-au scurs pe căi neștiute în presă".

Daniel Atasiei – avocat: "Am solicitat instanței să amâne judecata cauzei, pentru a avea acces și noi la dosar. Până în acest moment singurele probe la care am avut acces s-au scurs pe căi neștiute în presă.

Suntem într-o contestație, suntem într-o țară în care toată lumea se pricepe la fotbal și la politică și la justiție mai nou. Acest dosar are legătură desigur și cu justiția și cu politica, așa că doar câteva cuvinte fotbalistic vorbind: deocamdată Ministerul Public a încheiat prima repriză în avantaj, suntem în repriza a doua în fața Curții de Apel Iași, încercăm să câștigăm acest meci, dar și un egal va fi de ajuns. 

S-a fixat termen pentru mâine la 13, iar misiunea noastră va fi ca în timpul rămas la dispoziție, practic 24 de ore și în raport și de programul de arhivă al instanței să putem parcurge cele 10 volume de urmărire penală din acest dosar și eventual înregistrările audio, video, care au fost efectuate. 

Dumnealui a dat declarații în fața organelor de urmărire penală, și-a expus punctul de vedere, îl cunoașteți deja din materialele furnizate de cineva deja presei, alte detalii noi nu au apărut, nu s-a schimbat absolut nimic".

Dumitru Buzatu este în arest preventiv, după ce a fost prins cu peste 1 milion de lei în portbagaj, bani pe care i-a primit drept mită. El insistă că, de fapt, ar fi cerut bani cu împrumut de la omul de afaceri care l-a denunțat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri