Sari la conținut
News Alert

Evaziune fiscală la cluburi și restaurante de lux. Patronul Chocolat, reținut

Reporter: Ştiţi de ce aţi fost adus la audieri?

Tudor Constantinescu: Vă salut!

Reporter: Știţi de acel aparat? Softul acela?

Înainte de a fi ridicat de procurorii DIICOT, Tudor Constantinescu, patronul cofetăriilor Chocolat, s-a plâns într-un interviu acordat unei publicaţii cu profil economic, că este controlat prea des de autorităţile statului.

90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 32 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice”, spunea patronul Chocolat.

Pe pagina sa oficială de Facebook, patronul Chocolat a anunţat că va colabora cu anchetatorii, pentru a demonstra că e nevinovat. În plus, el le cere iertare clienţilor. Procurorii îl acuză că ar fi folosit un soft pentru casele de marcat cu ajutorul căruia contabilitatea dublă era o joacă de copil. Anchetatorii spun că găselniţa menită să fenteze fiscul a fost greu de descoperit, întrucât casele de marcat folosite de cei aduşi la DIICOT păreau unele obişnuite.

De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii patronii raportau la fisc cea mai mică sumă”, transmite corespondentul Digi24 Ioana Ciurlea.

Firma care ar fi făcut softul menit să păcălească statul are sediul în Constanţa.

Şi sediul firmei SOLUTIONS CENTER din Constanţa a fost răscolit de procurorii DIICOT, care spun că softul capabil să măsluiască contabilitatea înregistrată de casele de marcat ar fi fost cumpărat de aici. Cei doi administratori au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Bucureşti pentru explicaţii”, transmite corespondentul Digi24 Mihaela Brazdeș.

Percheziții la cluburi și restaurante de lux din București. Prejudiciul poate să depășească 10 milioane de euro

În plus, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare de la firmă din care speră să afle câte astfel de softuri au fost vândute, dar mai ales cui. Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat. 

Pe aceeași temă