Reacţia lui Toader când e întrebat de rapoartele Comisiei de la Veneţia şi postările inedite

Laurențiu Mihu Data actualizării: Data publicării:
181015 toader grebla_SEDINTA_GUVERN_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei a anunţat că şi-a luat concediu tocmai în ziua în care Comisia de la Veneţia a publicat şi rapoartele privind modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE legilor justiţiei şi codurilor penale. Digi24.ro a încercat să stea de vorbă cu ministrul Toader, pornind nu numai de la ceea ce conţin documentele publicate de forul european, ci şi de la postările inedite ale lui Tudorel Toader de pe Facebook. Punând în oglindă dialogul rezultat şi postările respective iese la suprafaţă o anumită dublă măsură cu care ministrul Justiţiei tratează interesul public legat de poziţia sa oficială. 

181015 toader grebla_SEDINTA_GUVERN_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Citiţi şi: Ce spune Comisia de la Veneția despre interdicția ca persoanele condamnate să ocupe funcții publice

Comisia de la Veneţia a dat publicităţii, luni, rapoartele de analiză şi recomandările făcute pe marginea modificărilor de substanţă operate de Parlament şi Ministerul Justiţiei asupra legilor justiţiei şi codurilor penale. Experţii europeni critică dur demersul autorităţilor de la Bucureşti, şi pe formă, şi pe fond.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a demarat procedura de consultare cu partidele parlamentare, anunţând şi calendarul.

În schimb, ministrul de resort, Tudorel Toader, a un avut un şir de reacţii surprinzătoare. Pe de o parte, a anunţat că şi-a luat patru zile de concediu, iar pe de alta a postat pe Facebook patru mesaje, toate încheiate, într-un mod inedit, fie cu PS-ul "mesajul va fi şters peste o oră!", fie "mesajul va fi şters peste o zi!".

Am încercat să obţinem un punct de vedere oficial al ministrului Toader, deopotrivă pe marginea rapoartelor Comisiei de la Veneţia şi a semnificaţiilor acelor PS-uri cu care şi-a încheiat postările în speţă.

Dialogul rezultat poate fi urmărit mai jos.

Digi24.ro: V-aş ruga să ne oferiţi un punct de vedere pe marginea rapoartelor Comisiei de la Veneţia.

Tudorel Toader: Domnule, eu sunt în concediu. 

Digi24.ro: Am citit, am citit, dar dacă se poate, un punct de vedere...

T.T: Păi dacă aţi citit, respectaţi-l.

Digi24.ro: Şi nu ne puteţi da un punct de vedere?

T.T.: Deci dacă aţi citit, respectaţi-l.

Digi24.ro: Am înţeles.

T.T.: Bine, la revedere!

Digi24.ro: Încă ceva. Vă rog să ne explicaţi care este semnificaţia mesajelor: "se va şterge peste o oră", "se va şterge peste o zi". Care este semnificaţia, că s-a creat aşa o rumoare în spaţiul public?

T.T.: Spuneam să respectaţi faptul că sunt în concediu şi vă mulţumesc pentru asta!

 

P.S.: După dialogul de mai sus, încheiat din iniţiativa lui Tudorel Toader, care a închis telefonul, am revenit cu un apel. Ministrul a răspuns printr-un sms (imaginea de mai jos).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri