Judecătorul Adrian Neacșu este urmărit penal de DNA

Data publicării:
24012013 20traicu-45557

Adrian Neacșu este bănuit de fals în înscrisuri în legătură cu unele deconturi.Săptămâna trecută, procurorii DNA i-au sigilat calculatorul de serviciu, chiar din sediul CSM.

El a ajuns, joi dimineață, la sediul DNA, dar a evitat să stea de vorbă cu presa. Judecătorul a spus că va face declarații după ce își va vedea dosarul și va afla acuzațiile. Deocamdată nu s-a început urmărirea penală împotriva judecătorului. Rămâne de văzut dacă după audierea de azi se va lua această decizie.

Adrian Toni Neacșu este membru în CSM din anul 2011. El se numără printre ceișapte judecători CSM care au decis să informeze Comisia Europeanăcu privire la procedurile de revocare a membrilor Consiliului, demarate de adunările generale ale instanțelor o dată scandalul declanșat în urma alegerilor din 4 ianuarie, când la conducerea instituției a ajuns un procuror.

Pe de altă parte, Adrian Neacșu este vizat și de o procedură a Agenției Naționale de Integritate în legătură cu programul Jurindex, un site care afișează hotărârile judecătorești din întreaga țară. Neacșu este suspectat de conflict de interese pentru că și-ar fi arogat drepturile de autor pentru acest site a cărui lansare a supervizat-o.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri