Mihai Chirica, audiat la DIICOT, are acuzații extinse în dosarul blocului construit pe un teren concesionat ilegal de Primăria Iași

Andreea Georgescu Data publicării:
Mihai Chirica inconjurat de reporteri
Primarul Iașiului, Mihai Chirica. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Edilul din Iași, Mihai Chirica, a fost chemat, vineri, la audieri la DIICOT și a aflat că este cercetat de-acum și pentru abuz în serviciu în dosarul blocului construit pe un teren concesionat ilegal de Primăria Iași. 

În luna aprilie a acestui an, Mihai Chirica a fost inculpat într-un dosar de înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat. Potrivit DIICOT, un teren din patrimoniul Primăriei, aflat într-o zonă scumpă a orașului, a intrat în posesia unui om de afaceri, ca urmare a complicității unor avocați, notari și funcționari publici. Faptele s-ar fi petrecut cu mai mulți ani în urmă, iar edilul era acuzat că a omis să sesizeze organele judiciare. 15 persoane sunt cercetate, cu diferite calități - fie de suspecți, fie chiar de inculpați, în acest dosar cu prejudiciu calculat la 2 milioane de lei.

În primăvară, s-au făcut și percheziții în acest caz.

Primarul Mihai Chirica a fost inculpat pentru „omisiunea sesizării organelor judiciare” și s-a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Practic, anchetatorii îi reproșau că deși știa că pe un teren concesionat din proprietatea Primăriei Iași se construia un imobil de locuințe, în condițiile în care autorizația emisă era pentru o unitate de cazare, nu i-a sesizat pe procurori în legătură cu aceste nereguli.

Investigațiile au continuat, au fost făcute și alte audieri, au fost studiate cu atenție toate documentele ridicate în timpul perchezițiilor. Ulterior, edilul a fost audiat din nou de procurorul de caz și informat oficial că acuzațiile împotriva sa au fost extinse. S-au adăugat, astfel, celor inițiale și acuzații de abuz în serviciu, semn că anchetatorii cred că Mihai Chirica avea o implicare mai mare în acest caz decât cea pentru care au existat inițial probe și suspiciuni și pentru care s-au formulat primele acuzații.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a fost deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar, la începutul acestui an. Edilul este acuzat că ar fi achiziționat ilegal, în urmă cu 7 ani, când era viceprimar, 4 mașini în leasing și ar fi creat astfel un prejudiciu de jumătate de milion de lei. Chirica spune că se consideră nevinovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri