Percheziții la cluburi și restaurante de lux din București. Prejudiciul poate să depășească 10 milioane de euro

Data publicării:
police

Angajaţii şi patronii unor localuri de lux din Bucureşti s-au trezit cu jandarmii de la Brigada Specială la uşă. Ar fi folosit un soft pentru casele de marcat cu ajutorul căruia contabilitatea dublă era o joacă de copil.

De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii patronii raportau la fisc cea mai mică sumă”, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Anchetatorii spun că găselniţa menită să fenteze fiscul a fost greu de descoperit, întrucât casele de marcat folosite de cei aduşi la DIICOT păreau unele obişnuite. Unul dintre cei vizaţi de anchetă, Tudor Constantinescu, patronul cofetăriilor Chocolate, s-a plâns zilele trecute într-un interviu acordat unei publicaţii cu profil economic că este controlat prea des de autorităţile statului: „90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 32 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice.”

Acum este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar anchetatorii au făcut percheziții la toate cofetăriile din lanţ.

„Şi sediul firmei SOLUTIONS CENTER din Constanţa a fost răscolit de procurorii DIICOT, care spun că softul capabil să măsluiască contabilitatea înregistrată de casele de marcat ar fi fost cumpărat de aici. Cei doi administratori au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Bucureşti pentru explicaţii”, relatează Mihalea Brazdeș, reporter Digi24.

În plus, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare de la firmă din care speră să afle câte astfel de softuri au fost vândute, dar mai ales cui.

Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri