Procesul medicului Şerban Brădişteanu, aproape de final. Judecătorii vor stabili dacă Adrian Năstase a fost ţinut în spital justificat

Data publicării:
bradi 1

Dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului se apropie de final. Judecătorii Curţii Supreme i-au audiat până acum pe poliţiştii şi asistentele care au mers acasă la Adrian Năstase în seara în care fostul premier a încercat să se sinucidă.

Foto: Mediafax

ACTUALIZARE Judecătorii au decis să anunţe verdictul peste două săptămâni, când medicul Şerban Brădişteanu va afla dacă plăteşte cu libertatea ajutorul dat lui Adrian Năstase.

În şedinţele anterioare, magistraţii l-au chemat să dea o declaraţie şi pe şeful Poliţiei Capitalei, Petre Tobă. Oficialul le-a spus că poliţiştii au făcut peste 100 de adrese către Spitalul de Urgenţă Floreasca ca să afle care era starea exactă de sănătate a fostului premier.

Judecătorii încearcă să stabilească dacă acuzaţiile procurorilor anticoruţie sunt susţinute şi într-adevăr medicul cardiolog l-a ţinut internat pe Adrian Năstase fără un motiv întemeiat.

Şerban Brădişteanu este favorizat de noul Cod Penal, întrucât pedeapsa maximă pentru favorizarea infractorului scade de la şapte la cinci ani.

Luna trecută, medicul a fost achitat pe fond într-un alt dosar penal, în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Condamnarea pe fond a fost decisă după amânări și redeschiderea cauzei. Şerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, este acuzat că ar fi primit mită aproape 4 milioane de euro de la o firmă care distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații privind achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri