Profesorii universitari din Iași, alături de magistrați. Protest în fața universității conduse de Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
protest iasi

Mișcare de susținere a magistraților la Iași. Peste 150 de profesori de la mai multe universităţi au demonstrat astăzi în faţa Universităţii Al. I. Cuza din oraş. Locul nu a fost ales deloc întâmplător. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader este rector al Universităţiii, autospendat pe perioada mandatului de ministru.

Profesorii universitari şi-au manifestat astfel nemulţumirea faţă de schimbările legislative din domeniul justiţiei care reprezintă, în opinia lor, un asalt continuu asupra statului de drept.

Alexandru Călinescu, profesor universitar: Refuzul nostru de a accepta modul în care actuala guvernare înţelege să supună justiţia li să torpileze democraţia. Justiţia trebuie să fie unul din pilonii statului de drept, pilon fundamental, şi anihilarea ei poate avea consecinţe dezastruoase.

Ovidiu Buruiană, profesor universitar: Impunerea autoritarismului sau totalitarismului nu se produce peste noapte. Vedem această încercare de subordonare a justiţiei.

La protestul organizat de cadrele universitare au participat şi mai mulţi studenţi:

-Pentru că atitudinea pasivă nu ajută societăţii, au luat poziţie în faţa infractorilor din justiţie şi fiindcă credem, dorim o independenţă a justiţiei, a procurorilor şi judectorilor în speţă.

-Consider că şi pe studenţi îi interesează starea justiţiei în România şi OUG 7 nu face decât să submineze independenţa justiţiei.

Totodată, universitarii ieşeni au lansat şi o petiţie online de apărare a justiţiei, care a strâns deja câteva sute de semnături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri