Relu Fenechiu: Nu mi-e teamă de o condamnare, după ce s-a întâmplat ieri

Data publicării:
fenechiu RESIZED - mfax

Foto: Mediafax

Completul de cinci judecători al instanţei supreme continuă, marţi, judecarea recursurilor formulate atât de Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, Ioan Turbatu, Ion Mărghidan, Petru Andronache, cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva condamnărilor la închisoare cu executare dispuse, în 12 iulie, în cazul celor şase inculpaţi.

Relu Fenechiu a declarat, la intrarea în sediul instanţei supreme, că este pentru prima oară când un om de afaceri ajunge în faţa instanţei pentru un astfel de caz, o complicitate care nu este gândită decât prin prisma faptului că un martor a afirmat că l-a văzut o dată în cabinetul unui director şi prin prisma faptului că anumite plăţi ale facturilor s-au făcut înainte de termenul scandent.

„Niciodată nu a existat în istorie o condamnare pentru o astfel de faptă”, a spus fostul ministru, potrivit Mediafax.

El a adăugat că speră să fie achitat de Completul de cinci judecători al instanţei supreme, dar ia în calcul şi posibilitatea de a fi condamnat, „pentru că trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”.

Relu Fenechiu a precizat însă că, în opinia lui, judecătorii vor lua în considerare probele elocvente, susţinând că el crede că mai există şi dreptate în România.

„Nu mi-e teamă de o condamnare, după ce s-a întâmplat ieri (condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostului premier Adrian Năstase, n.r.). Mi-aş dori foarte mult ca procesul acesta să fie televizat”, a mai spus Relu Fenechiu, precizând că va cere instanţei, dacă se poate, acest lucru, pentru ca toată lumea să vadă ce se întâmplă.

Acesta a mai spus că nu a greşit cu absolut nimic şi că a fost şi este un om de afaceri care a făcut demersuri pentru a-şi vinde marfa: „Există documente clare care arată că în perioada 2002-2004 produsele vândute de firmele la care eram eu acţionat erau de patru-cinci ori mai ieftine. Am adus dovezi că produsele similare, care puteau exista pe piaţă de la firme similare, erau de patru-cinci ori mai scumpe”.

În opinia sa, instanţa ar trebui să permită o expertiză contabilă şi tehnică, pentru a arăta că produsele au fost vândute, nu au rămas în stoc la firmele care le-au cumpărat, dar şi pentru a arăta că tot sistemul energetic foloseşte produse fabricate înainte de 1990.

În 12 iulie 2013, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă, în dosarul „Transformatorul”, la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Deputatul PNL este acuzat de procurori că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri