Şeful Poliţiei Capitalei a demisionat. 22 de poliţişti, daţi pe mâna procurorilor în dosarul agentului pedofil

Data actualizării: Data publicării:
emblama politie

Şeful Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş Orlando a renunţat la funcţie în urma scandalului legat de poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de agresiune sexuală. Adjunctul său Marius Eugen Ştefan şi-a dat demisia de onoare. 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor de şeful Poliţiei Române. Sunt bănuiţi că, de-a lungul anilor, l-au protejat pe poliţistul suspectat în 15 cazuri de abuz sexual.

Nicu Dragoş Orlando fusese numit în funcţie în septembrie 2017.

Alături de el a demisionat şi unul dintre adjuncţii săi, Marius Eugen Ştefan. Acesta fusese numit în funcţie în iulie 2015.

Şeful Brigăzii Rutiere unde lucra Eugen Stan e cercetat disciplinar şi va fi cercetat penal. Asemenea, şi fostul şef al Brigăzii Rutiere.

Acestora li se impută lipsa de reacţie şi că şi-ar fi dat seama sau dacă au f[cut-o, nu au raportat că acel bărbat e angajatul lor. În plus, li se reproşează faptul că, după atacul din 5 ianuarie, deşi sâmbătă şi duminică, au fost făcute publice imaginile cu agresorul, aceştia nu au raportat nimic şi nu au arătat că l-ar recunoaşte.

În raport este indicat ca responsabil şi adjunctul şefului Poliţiei Române, Marius Voicu, care este cercetat disciplinar. În 2016 era şeful Poliţiei Capitalei, iar Bogdan Despescu îi reproşează că nu a respectat dispoziţiile sale.

Raportul vizează şapte poliţişti de la secţia 22 – unde a fost raportat ultimul caz de agresiune -, care şi-au anunţat superiorii abia după cinci ore de la depunerea plângerii.

De la secţia 18, care s-a ocupat de cazul din 2016 când Eugen Stan a atacat o femeie, trei poliţişti sunt consideraţi responsabili, respectiv fostul şef al secţiei, ofiţerul care s-a ocupat de caz, plus şeful biroului investigaţii criminale.

100 de poliţişti au fost audiaţi de şefi ca să afle dacă agentul arestat pentru pedofilie a fost protejat de colegi. Pentru aproape un sfert dintre ei, există semne mari de întrebare, iar investigaţia va fi continuată de procurori.

Şeful Poliţiei Române a finaliza raportul cerut de Mihai Tudose în 2 zile. Raportul întocmit de chestorul Bogdan Despescu are 11 pagini şi duce până la adjunctul său Marius Voicu, acum cercetat disciplinar şi el.

RAPORTUL INTEGRAL AICI

Raportul scoate la iveală un lanţ al slăbiciunilor şi lipsa de reacţie într-un caz atât de grav.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri