T. Toader, replici în cascadă pentru L. Dragnea pe tema OUG. Ministrul spune că apoi va şterge mesajele

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader salut ID102100_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a ameninţat pe tema ordonanţelor de urgenţă. Președintele PSD se arătase nemulțumit că nu sunt adoptate și a declarat că Viorica Dăncilă „trebuie să decidă” dacă îl mai păstrează în funcția de ministru al Justiției sau nu. „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”, a răspuns sâmbătă seara, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

tudorel toader salut ID102100_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

UPDATE 21.55. Tudorel Toader revine cu noi precizări printr-o postare despre care spune că, de asemenea, va fi ştearsă.


Într-o primă postare, ştearsă ulterior, Tudorel Toader explică faptul că sunt obligatorii deciziile CCR pronunţate cu privire la legile şi ordonanţele în vigoare (controlul a posteriori), nu şi cele pronunţate având ca obiect legile adoptate de Parlament înainte de promulgarea acestora (a priori).

 

„Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege.

PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, el a mai venit cu o precizare: „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”

Liviu Dragnea: "Eu cred că domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa"

„Eu cred că domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulți colegi îmi spun că, de fapt, toată intenția dumnealui a fost, din ianuarie, să ridice aceste subiecte în dezbatere și ca să discutăm trei luni de zile nu despre ce avem de făcut în România reală, și a tot anunțat că va da niște ordonanțe de ugență care de fapt nu s-au dat. Nici nu cred că avea intenția să le dea vreodată”, a declarat în urmă cu zi președintele PSD.

„Eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale după verificarea de la CCR, a fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste ordonanțe de urgență, ca să ajungă la final cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilință”, a mai spus Dragnea.

„În ceea ce privește codurile penale și legislația respectivă, Parlamentul trebuie să-și urmeze cursul pe care l-a început, că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deja deasupra lor controlul CCR”, a mai susținut el.

Liviu Dragnea, ironic la adresa lui Tudorel Toader

Joi, Liviu Dragnea l-a ironizat pe Tudorel Toader, după ce i-a invitat joi pe jurnaliști în biroul său de la Camera Deputaților ca să le arate că ministrul Justiției nu se află acolo. 

Presa aflase că ministrul Justiției ar fi avut o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu Dragnea, după scandalul provocat la nivelul Coaliției în urma noului refuz al lui Toader de a semna textul ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Dragnea a insistat ca jurnaliștii să îl fotografieze în biroul gol ca dovadă că nu are discuții secrete cu ministrul Justiției, dar a profitat de ocazie pentru a-l  ataca pe acesta. ”Ar trebui să modificăm Constituția ca să rămână el ministrul Justiției, că este cel mai bun, nu din țară, din regiune!”, a spus președintele PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri