Tăriceanu, prima reacție după achitarea definitivă

Data publicării:
tariceanu real

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că bucuria sa că a fost achitat este umbrită de faptul că ştie că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu el nu şi-au încheiat încă procesele.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 - purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a declarat Tăriceanu.

El a spus că judecătorii trebuie scoşi de sub „presiunea fantastică pe care o au din partea serviciilor”.

„În 2015, când s-a pornit acţiunea DNA, la vremea respectivă eram singurul care avea curajul să vorbească despre abuzuri”, a susţinut Tăriceanu.

„La noi instituţiile s-au transformat într-o încrengătură paralelă, care să impună regulile fără să aibă legitimitatea votului”, a susţinut preşedintele Senatului, adăugând că „lupta anticorupţie s-a transformat într-o luptă de răfuieli politice mai mult sau mai puţin mafiote, mai mult sau mai puţin la vedere”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv, luni, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri