Un primar din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate: „Era la ora 18:00, în afara orelor de program”

Data publicării:
camion cu lemne furate oprit in trafic la vladesti
Foto: IPJ Argeș

Șoc pentru polițiștii argeșeni, care au prins un bărbat în vârstă de 53 de ani în timp ce transporta ilegal aproape 40 de metri cubi de material lemnos. După ce l-au legitimat, și-au dat seama că este chiar primarul din comuna Vlădești, județul Argeș. Lemnul a fost confiscat, la fel și camionul folosit pentru transport. Primarul spune însă că la mijloc e o răfuială politică.

Primarul din Vlădești a fost prins de către polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice în localitatea Corbi din județul Argeș. El transporta 38,73 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Edilul conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă.

Potrivit legii, transportul, în volum de peste 10 metri cubi de lemn, neînsoțit de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului. Zvonul că primarul a fost prins cu lemne furate s-a propagat imediat.

- Vi se pare normal ca un primar să facă așa ceva?

- Normal, nu e corect.

- Gaterul e profitabil?

- Posibil că da. Din câte știm, se câștigă bine.

- Pe dânsul personal nu l-ați văzut niciodată să lucreze la gater, cu mașina de lemne?

- Nu l-am văzut.

Primarul din Vlădești spune ca era la volanul mașinii pentru că firma soției lui nu avea un șofer disponibil, iar el era în afara programului de la primărie.

Dică Hristu Cristian: „Eu eram doar șofer. (Reporter: Și dumneavoastră pe ce cantitate aveați?) 34, 33... nu știu, că nu sunt eu cel care fac hârtiile. Soția nu mai are șofer. Nu, nu mă ocup de gater. Mă ocup doar de primărie. Era la ora 18:00, în afara orelor de program.”

Primarul din Vlădești s-a ales cu dosar penal, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. A fost confiscată și mașina cu care edilul a fost prins la furat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri