Zeci de percheziții pentru vaccinări fictive. Cadre medicale și beneficiari ai unor certificate false, ridicați de procurori

Data actualizării: Data publicării:
Polițist la percheziții.
Cadre medicale și beneficiari ai unor certificate false, ridicați de procurori.

Descinderi în Prahova, la patru cabinete de medicină de familie din Ploiești, Sinaia, Bușteni și Valea Călugărească, precum și la un centru de vaccinare. Zeci de cadre medicale și beneficiari ai unor certificate de vaccinare false au fost ridicați de procurori. Polițiștii au făcut, la prima oră, 17 percheziții. 35 de persoane au ajuns la audieri.

Polițiștii și procurorii prahoveni au descins, la prima oră, la cabinetele unor medici de familie din Ploiești, dar și din alte trei localități din Prahova. Angajații de aici sunt bănuiți că au eliberat adeverințe de vaccinare fără ca beneficiarii să fie inoculați. Dozele ar fi fost fost distruse, ca să nu dea de bănuit.

Rețeaua era complexă, susțin procurorii - cadrele medicale vizate se ocupau de eliberarea documentelor și de ștergerea urmelor, existau mai mulți intermediari care găseau clienți, iar cei din urmă plăteau până la o mie de lei pentru adeverința de vaccinare. Lista acuzațiilor e lungă.

Maria Magdalena Florescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic și cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

La nivel național, polițiștii au deschis peste 200 de anchete care vizează diverse metode de falsificare a certificatelor verzi de vaccinare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri