Klaus Iohannis: Anul electoral 2024 ne va pune în fața unor opțiuni care vor marca destinul țării noastre

Data publicării:
klaus iohannis priveste in zare
Președintele României, Klaus Iohannis, spune că România are un „uriaș potențial de dezvoltare”. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Anul 2024 este un an electoral care „ne va pune în fața unor opțiuni care vor marca destinul țării noastre”, a precizat președintele Klaus Iohannis în mesajul de Anul Nou publicat duminică de Administrația Prezidențială. Totodată, România a rămas „o țară sigură”, în ciuda războiului din Ucraina aflat în plină desfășurare la granițele noastre, iar țara noastră are în prezent o economie „robustă” și a reușit să-și consolideze independența energetică.

„Finalul de an este și o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism și încredere. Avem un uriaș potențial de dezvoltare, iar anul electoral 2024 ne va pune în fața unor opțiuni care vor marca destinul țării noastre. De aceea, pentru a reuși să transformăm România în țara pe care ne-o dorim, este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat că 2023 a fost un an dificil, pe care românii l-au traversat „împreună”.

„Cu un război încă în desfășurare la granițele noastre, România a rămas o țară sigură. Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanții de securitate din istorie și astfel fiecare dintre noi este apărat în fața oricărei posibile amenințări”, a precizat Klaus Iohannis.

„Am reușit să menținem o guvernare stabilă, care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educație la sănătate la infrastructură și administrație. România are o economie robustă și și-a consolidat independența energetică, inclusiv prin folosirea tehnologiilor verzi care protejează mediul.

Să întâmpinăm, așadar, anul 2024 cu speranță și cu convingerea că împreună putem depăși orice obstacol. În acest spirit al unității și al solidarității, vă urez tuturor un An Nou cu sănătate, plin de bucurii și împliniri! La mulți ani!”, a spus Iohannis în mesajul de Anul Nou.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri